Viernes, 7 de agosto de 2020|

9 visitas ahora

 

Presentación del libro "Homes del Bosc: Una història dels maquis"

Presentación del libro "HOMES DEL BOSC: Una història dels maquis"
Autor: Francisco Collado Cerveró.

MIERCOLES 20, según indica el cartel y posteriormente:
MIERCOLES 26 de noviembre, 19’30h. Av. Primat Reig, 102, Valencia.

L’autor va estudiar Història però treballa com a bibliotecari des de fa un fum d’anys. Ha publicat un llibre sobre la història del Moviment Okupa a la ciutat de València i un altre sobre el poble sahrauí. Vinculat a diferents col·lectius i moviments socials de València, un dels seus motius per presentar aquesta nova publicació sobre els Maquis és mostrar als més joves una part quasi sempre amagada de la nostra història més recent i d’unes persones que lluitaren fins el seu últim alè cercant la llibertat.

"HOMES DEL BOSC: una historia dels maquis", és un text que, amb un llenguatge assequible i entenedor, barreja el relat juvenil, la divulgació històrica i el gènere epistolar. En ell, els més menuts d’una família descobriran, a partir d’unes cartes amagades, el recorregut vital d’un guerriller i coneixeran perquè va esclatar la Guerra Civil, com es va desencadenar una duríssima repressió per part de la dictadura i com front a això, milers de persones resistiren i la combateren durant anys. Aquest llibre intenta que la història i la memòria d’aquestes persones arribe als més joves.

A banda del llibre, Núria Mestre Marcotegui, mestra de professió, ha redactat una Proposta Didàctica amb un ample ventall d’activitats per a fer a les aules.

Aquest llibre s’ha fet amb micromecenatge, a través de la plataforma Verkami.

Tant el llibre (10 euros) com la Proposta Didàctica (5 euros) poden aconseguir-se a la Llibreria Leolo, c/ Túria, 50, de València, o contactant amb l’autor a través del correu fcollado@bib.upv.es o de les següents webs:

Blog del llibre

Facebook